Talbaserat trygghetslarm

mångsidig lösning som sparar mycket spring

Vårt talbaserade trygghetslarm Novo är en mångsidig, snabb och säker lösning för vårdboenden, äldreboenden och omsorgsboenden där brukarna kan kommunicera och göra sig förstådda verbalt. Den boende kan på ett enkelt sätt larma och sedan prata med personalen, vilket sparar mycket tid och ”spring” eftersom många frågor eller problem kan lösas genom att växla några ord. Personalen slipper då gå till brukaren vid varje larm.

Framtidssäker teknik

Precis som inom andra områden som telefoni och tv, ersätts den analoga tekniken allt mer av digital IP-baserad teknik, och inom välfärd och omsorg ger det flera fördelar. Ett digitalt system kan hela tiden uppdateras, följa med i utvecklingen och byggas på med nya funktioner utifrån förändrade behov.

Koppla på andra larm

Zafes talbaserade trygghetslarm har mycket hög kapacitet och korta svarstider. Vissa av våra system hanterar mer än 600 larm per dygn.Även vid många larm samtidigt, handlar det bara om ett par sekunders fördröjning. Det är också enkelt att utöka systemet med andra larmgivare som sänglarm, dörrlarm, rörelselarm, draglarm, sittlarm med mera. Med Zafes många tillbehör kan ni snabbt och enkelt anpassa systemet till de boendes individuella behov.

Smart positionering och spårbarhet

Med hjälp av RFID-chip i larmen kan personalen se varifrån en boende larmar även om den befinner sig utanför sin lägenhet. Genom att placera ut sändare och mottagare kan man dessutom få så kallad ”hotellöppning” som ger nyckelfri upplåsning på distans. Systemet loggar alla händelser, vem som tog emot larmet, hur lång tid besöket tog etc. Det går alltid att kontrollera i efterhand precis vad som hänt, vilket är en stor trygghet för både personal och boende.

Vi utbildar, underhåller och ger god service

När du väljer vårt talbaserade trygghetslarm kommer vi inte bara och installerar. Vi utbildar all personal i systemet, och när allt är på plats sköter våra service tekniker det löpande underhållet, service och eventuella uppdateringar, var ni än finns i landet. Det är också mycket enkelt att administrera systemet. Är systemet byggt kring en server går det att logga in och administrera via en vanlig webbläsare – ni behöver alltså ingen särskild programvara som ska installeras och uppdateras.

Prova själv!

Det bästa sättet att förstå enkelheten och fördelarna med vårt talbaserade trygghetslarm är förstås att prova det själv. Mejla, ring eller fyll i kontaktformuläret, så kommer vi och visar systemet och diskuterar hur det ska se ut för att passa just er verksamhet.