Möt Zafe´s fantastiska sällskapsdjur

Sällskapsdjuren är framtagna för att användas som ett komplement i omsorgen av demenssjuka och ett allergivänligt alternativ till levande sällskapsdjur.

Zafe´s sällskapsdjuren finns som katt, hund och fågel kan användas som lugnande verktyg för alla som gillar sällskapsdjur.

Målsättningen med de interaktiva djuren är att berika det dagliga livet genom ökat fysiskt och socialt välbefinnande. Sällskapsdjuren kan ge lugn och trygghet och vara ett redskap för ökad interaktion och kommunikation mellan användaren och personal eller anhöriga. 
Den interaktiva sällskapsdjuren har verklighetstrogna utseende och liknar vanliga djur är det gäller känsla i pälsen, rörelser och ljud.

De sociala fördelarna med dessa terapidjur är påtagliga och utan den kostnad, skötsel och tid som vanliga husdjur annars kräver av vårdorganisationer. Digitala terapidjur kan användas för att bidra till att motverka oönskade symptom av demenssjukdom så som oro, apati, sömnsvårigheter och ångest. Samtidigt kan djuren öka ett personligt engagemang och ge positiv stimulans.

De sociala fördelarna är påtagliga och utan den kostnad, skötsel och tid som vanliga husdjur annars kräver. (källa Lisa von Garreltsden)

Sällskapsdjurens funktioner:
-Inbyggda sensorer som svarar på beröring och rörelse.
-Verklighetstrogen päls och autentiska ljud.
-Barkback” – sällskapsdjuren uppfattar röster och svarar.
-Hjärtslag – känn djurens hjärtslag.
-Fågelkvitter och fågelsång

Standardbatterier

Finns att beställa via Apotea näthandel (se sällskapsdjur) och Zafe.

Läs mer på:
https://lnkd.in/depAYzW6

Fler nyheter