Läkemedelsrobot

För säkrare medicinering

Dosell är en patenterad läkemedelsrobot

I takt med att vi konsumerar alltmer läkemedel ökar också risken för läkemedelsskador. Genom att automatiskt mata ut tabletter i dospåse vid ordinerad tidpunkt säkerställer Dosell att patienten får rätt medicin – i rätt tid. Dosell påminner när det är dags att ta sin medicin och larmar vårdpersonal och anhöriga vid utebliven medicinering. På så sätt kan Dosell minska risken för att användaren överdoserar, tar fel kombination av läkemedel eller inte tar sin medicin alls.

Dosell är helt enkelt en trygghet för dig som patient eller anhörig och ett värdefullt hjälpmedel för dig som vårdgivare.

Säkrare medicinering

Några av Dosells tekniska fördelar

  • Batteritid om minst 48h vid strömbortfall
  • Väger endast 2,1 kilo och kan enkelt förflyttas 
  • Användarvänligt gränssnitt 
  • Styrs via mobilapplikation
  • Konkurrenskraftigt pris 
  • Automatisk dispensering 
  • Finns med eller utan fysiskt lås 
  • Fjärrövervakning
  • Integrerad i Zafe’s system

innovativ & skräddarsydd

Fördelar för er som kommun och vårdgivare

Dosell förbättrar medicinhanteringen för just er kommun genom en innovativ och skräddarsydd lösning. Dosells flexibla systemdesign anpassas till varje kommuns unika behov och erbjuder fördelar för både brukare och personal. Dosell automatiserar medicindoseringen säkerställer rätt medicin – i rätt tid. Användaren påminns om medicinering med ljud- och ljussignaler när Dosell dispenserar medicinen.

Följsamhetsfunktionen skickar notiser till vårdpersonal om medicineringen inte genomförs i tid, den möjliggör snabb intervention vid avvikelser och säkerställer att brukaren tar sina mediciner. Kommunen har tillgång till statistik om följsamheten för brukarnas medicinhantering, vilket kan vara värdefullt för att utvärdera och förbättra arbetsprocesserna inom hemtjänsten. Dosell erbjuder en tryggare och effektivare medicinhantering, ökad självständighet för brukarna och säkerställer deras hälsa och välbefinnande.

En ökad trygghet för dig som anhörig

Du som anhörig kan känna dig tryggare med vetskapen att medicinen hos din anhörige alltid tas i rätt tid – och i rätt dos. Dosell ger dig en bättre kontroll över medicineringen och därmed minskas även risken för läkemedelsskador och onödiga sjukhusbesök. Du som anhörig får också möjligheten att fjärrstyra och övervaka medicineringen på distans samtidigt som värdefull tid frigörs från läkemedelshantering.